Despre carte


mama e iubire, de ce-mi vorbiti de cancer?

 

 

Sunt multe cărți scrise despre cancer. Cărți bune sau mai puțin bune, cărți cu sfaturi sau indicații despre cum ar trebui să se întâmple vindecarea. Când le citești, totul pare simplu. Ce se întâmplă însă când le închizi și te întorci  la realitate? Realitatea în care un om drag sufletului tău continuă să sufere.

”Mama e iubire, de ce-mi vorbiți de cancer?” e o mărturie. O mărturie a unei călătorii reale în căutarea vindecării –  una dintre miile petrecute zilnic in România. O mărturie despre viață și despre răspunsul la întrebarea pe care ți-o adresezi după ce ai citit cum ar trebui să stea lucrurile, după ce ai primit mii și mii de sfaturi:”Bine, bine, dar eu eu ce fac acum?”.

Conține douăsprezece capitole, sau Îmbrățișări, dintre care fiecare abordează o temă diferită.

Mama e iubire, de ce-mi vorbiți de cancer? te învață cum să faci primii pași atunci când vestea cruntului diagnostic te împietrește. Apoi, îți răspunde cu sinceritate la întrebarea ”Cine știe secretul vindecării?” și îți prezintă, sub forma unor povești, toate informațiile care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine. Îți vorbește și despre chimioterapie și despre ”naturiste”, te pregătește pentru modificările corpului survenite în urma tratamentelor medicinei alopate și demitizează aspecte pe care ignoranța celor din jur le prezintă ca sigure.  E alături de tine și când te lovești de sistemul medical, și când găsești Medicii Oameni. Nu uită să te avertizeze în privința posibilelor capcane financiare. Tot ea te ajută să îți schimbi modul de a gândi și raportarea la cancer și să reiei dialoguri importante din interiorul ființei tale. Îți arată unde poți să-L (re)găsești pe Dumnezeu și cum să înveți să Îl asculți, dacă simți nevoia comunicării cu El. Dar, în același timp, te liniștește și te asigură de posibilitatea vindecării, chiar dacă nu crezi în El. În cele din urmă, cu dragoste și prietenie, îți oferă certitudinea ei despre vindecare.

…și în tot acest timp, îți împărtășește, pas cu pas, extraordinara experiență în lupta cu cancerul a mamei autoarei.


Ce spune Rosana Nedelciu?

Mama e iubire, de ce-mi vorbiți de cancer? Îmbrățișări livrești pentru fiice în căutare de răspunsuri este cartea pe care mi-am dorit să o citesc atunci când am aflat că mama are cancer. O carte vie, care să mă audă cum strig după ajutor și să-mi fie aproape în călătoria pe care aveam s-o încep alături de ea în căutarea vindecării. O carte la care să mă reîntorc ori de câte ori întunericul punea stăpânire pe mine și care să îmi aducă aminte de speranță.

Pentru că nu am avut parte de ea atunci, m-am gândit să fac eu pasul. Să îi dau eu viață. Să o scriu eu pentru voi, inimoșii copii care luptă pentru viața mamei sau a tatălui lor.

Mi-am imaginat că vă vorbesc așa cum mi-aș fi vorbit mie; de aici stilul cărții și ideea de mamă și fiică. Însă pentru oricare dintre părinții voștri ați avea de trecut această punte, în esență suntem cu toții Același. Fii sau fiice în căutare de răspunsuri, suntem cu toții Sufletul Copilului Care Își Iubește Părintele.

Să aveți parte de vindecare!


Din prefața semnată de Oana Păun

Nu e nevoie să fii bolnav ca să citești cartea aceasta. Nu trebuie neapărat să ai pe cineva bolnav. Nu-i musai nici măcar să fii puțin trist sau obosit. Poți să fii vesel, fericit, bine mersi. Vei realiza că ai făcut propriile descoperiri sau că ți-ai amintit lucruri demult uitate despre tine însuți. Și te vei simți mai bun.

[…]

Această carte este un medicament. De fapt, un remediu universal. Te ajută să te vindeci, orice-ai avea.


Data apariției: septembrie 2014

Editura: Self Publishing

ISBN: 9786068601823

Număr de pagini: 170